Başkan Akgün, ülkemizi Güney Kore'de temsil ediyor

Güney Kore'de yapılacak olan Dünya Dans Festivali`nde de Türkiye`yi Büyükçekmece Belediyesi Altınköprü Halk Dansları Topluluğu temsil ediyor.

KÜLTÜR-SANAT 24.09.2016 20:25:09
Başkan Akgün, ülkemizi Güney Kore

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Onursal Başkanı olduğu Uluslararası Dans Festivalleri Federasyonu`nun Güney Kore`nin Cheonan (Çonan) kentinde düzenlediği Dünya Dans Festivali`ne katılacak.

Beş kıta ve seksen beş ülkede örgütlü olan Uluslararası Dans Festivalleri Federasyonu`nun (FIDAF) Onursal Başkanlığı görevini yürüten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Çonan`da kültür ve sanat konulu uluslararası önemli toplantılara katılacak. Dr. Hasan Akgün, Federasyon’un yeni yönetim seçimlerinde de görev alacak.

Çonan`da 20 ülkenin katılacağı Dünya Dans Festivali`nde Türkiye`yi Büyükçekmece Belediyesi Altınköprü Halk Dansları Topluluğu`nun 32 dansçısı temsil edecek. Festivale Başkan Hasan Akgün ile birlikte Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı ve Büyükçekmece Uluslararası Kültür Sanat Festivali Komite Başkanı Gürhan Ozanoğlu da katılacak.

"Türkiye’yi temsil etmekten onur duyuyoruz"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, artık tüm dünyada kültür ve sanat kenti olarak kabul edilen Büyükçekmece`nin bu tür önemli uluslararası organizasyonlarda yer almasının Türkiye`nin adının duyurulması adına çok önemli olduğunu belirtti. Dr. Hasan Akgün şöyle konuştu: "Kültür ve sanat festivalleri dünya dostluk ve kardeşliğine katkı sunan önemli organizasyonlardır. Çonan`da düzenlenen Dünya Dans Festivali organizasyonu kapsamında toplantılara katılarak, kültür ve sanat festivallerinin dünya barışına ve kardeşliğine daha fazla katkı sunması için neler yapabiliriz, bunları tartışıp, karşılıklı olarak görüş alışverişinde bulunacağız. Ayrıca dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan Dünya Dans Festivali`ne katılacak olan Büyükçekmece Belediyesi Altınköprü Halk Dansları Topluluğu`nun Türkiye`yi temsil edecek olması da bizi onurlandırmaktadır."